سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و از نوف بکالى روایت است که شبى امیر المؤمنین ( ع ) را دیدم از بستر خود برون آمده نگاهى به ستارگان انداخت و فرمود : نوف خفته‏اى یا دیده‏ات باز است ؟ گفتم دیده‏ام باز است . فرمود : ] نوف خوشا آنان که دل از این جهان گسستند و بدان جهان بستند . آنان مردمى‏اند که زمین را گستردنى خود گرفته‏اند و خاک آن را بستر . و آب آن را طیب . قرآن را به جانشان بسته دارند و دعا را ورد زبان . چون مسیح دنیا را از خود دور ساخته‏اند و نگاهى بدان نینداخته . نوف داود ( ع ) در چنین ساعت از شب برون شد و گفت این ساعتى است که بنده‏اى در آن دعا نکند جز که از او پذیرفته شود ، مگر آن که باج ستاند ، یا گزارش کار مردمان را به حاکم رساند ، یا خدمتگزار داروغه باشد ، یا عرطبه طنبور نوازد ، یا دارنده کوبه باشد و آن طبل است . [ و گفته‏اند عرطبه ، طبل است و کوبه ، طنبور . ] [نهج البلاغه]
 
دوشنبه 90 دی 5 , ساعت 11:49 صبح

چگونگی جمع آوری و تألیف قرآن

 

بی تردید عامل نظم کلمات و ساخت جملات و عبارات بدیع از آنها ، وحی اعجاز آمیز آسمانی است که بشر به هیچ روی در آن دست نداشته است؛ چنان که با گذشت زمان ، در این نظم ، هیچ تغییر و تحریفی رخ نداده است . اما جمع آوری و مرتب کردن سوره ها در یک مجلد ، پس از رحلت پیامبر گرامی صورت گرفته است .

دوره پیامبر (ص) پایان یافت و آیات قرآن به صورت قطعاتی پراکنده موجود بود و گوهی از حافظان قرآن نیز آن را در سینه داشتند .

در دوره پیامبر (ص) آیات سوره ها مرتب و سوره ها تکمیل و نام های آن نیز تعیین شده بود ولی جمع آوری آنها با یکدیگر در یک مجلد در اوراق به هم پیوسته ، بعدا انجام گرفت .حضرت علی ابن ابی طالب (ع)به عنوان نخستین جامع و تدوین کننده قرآن بعد از رحلت رسول الله (ص) با در نظر گرفتن ترتیب نزول قرآن ، اقدام به تدوین آن فرمودند که مع الاسف مورد پذیرش قرار نگرفت. پس از ایشان ، زید ابن ثابت به امر ابوبکر به این کار پرداخت و چندین تن دیگر از جمله ابن مسعود و اُبَیِّ ابنِ کَعب و ابوموسی اشعری نیز دست به این کار زدند.


ادامه مطلب

 



لیست کل یادداشت های این وبلاگ